Ainekset noin 12kpl
100g voita tai margariinia
1dl maitoa
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
n.2½ dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoa
( Toffeemuffineihin lisäksi toffeemakeisia, esim. Dumle tai oman maun mukaan lempikarkkia esim. minttutoffeeta tai minttusuklaata)
1. Säädä uuni 225 asteeseen. Pane muffinivuoat pellille.
2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna sen kiehua.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe,
vaniljasokeri ja perunajauho keskenään. Lisää kuiva-aineseosta ja rasva-maitoseosta vaahtoon vuorotellen vähän kerrallaan. Kuiva-aineseos kannattaa siivilöidä taikinaan.
4. Täytä paperivuoat taikinalla, ei aivan täyteen, noin kolmeneljäsosaa vuoasta. Jos haluat toffeenmakuisia muffineita lisää tässä vaiheessa jokaiseen vuokaan pari toffeemakeista.
5. Paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia, isoja muffineja noin 15 min. Anna jäähtyä ja kuorruta.
Kuorrutus
1rkl kaakaojauhetta
2dl tomusokeria
2rkl vahvaa kahvia
50g pehmeää margariinia
Siivilöi kulhoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita joukkoon kahvi ja pehmeä rasva. Kuorruta muffinit esim.pursottimen avulla ja koristele esim. nonparelleilla tai suklaanpalasilla. Jos tykkäät runsaammasta kuorrutteesta tee sitä esim. kaksin-tai kolminkertainen määrä. :)
Voit kuorruttaa muffinit myös tällä ohjeella:
1dl kaakaotomusokeria
1-2rkl vettä
50g mantelikrokanttirouhetta, esim.Daim
Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi, levitä muffineihin, ripottele päälle mantelikrokanttirouhetta. Jos tykkäät runsaammasta kuorrutteesta, tee sitä kaksin- tai kolminkertainen määrä. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti